szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A szilveszterkor Kölnben a nőket molesztáló bevándorlók által ellopott mobiltelefonok némelyikét menekültszállásokon lelték fel a német rendőrök.

A nők ellen Kölnben elkövetett szilveszteri támadásokkor ellopott mobiltelefonok némelyikét menekültszállásokon, vagy azok közelében lelték fel – közölte a Spiegel Online német hírportál pénteken. A kölni nyomozóknak sikerült bemérniük néhány ellopott mobiltelefon helyét. Több esetben a nyomok menekültszállásokhoz, illetve azok közvetlen környezetéhez vezettek.

Csütörtökig mintegy 200 – javarészt nők által tett – feljelentés érkezett a német hatóságokhoz a kölni pályaudvar környékén elkövetett támadások kapcsán – olvasható a hírportálon. Sok feljelentést szexuális zaklatás miatt tettek.

A rendőrségi jelentések szerint szilveszter este mintegy ezerfős csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Mikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, s ezt követően kezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Szemtanúk egybehangzó nyilatkozata szerint  a támadók "kinézetük alapján az arab vagy az észak-afrikai térségből származtak". Hasonló esetek történtek más német nagyvárosokban, de Ausztriában, Svájcban, Finnországban és Svédországban is.

A kölni rendőrfőkapitány pénteken belebukott a rendőri fiaskóba, vagyis abba, hogy egyrészt a helyszínen sem voltak képesek rendet tartani, másrészt az eseményeket napokon át igyekeztek elbagatellizálni.