11 januari 2011

Briljante Nederlanders: Pieter Hoff

Afgelopen week bekeek ik onderstaande Poptech-presentatie van Pieter Hoff over zijn Groasis Waterboxx, een slimme box die het mogelijk maakt in dorre, droge omstandigheden planten en bomen te kweken. De box verzamelt en verdeelt daartoe op alle denkbare manieren beschikbaar water. Een mooie uitvinding die veel kan betekenen voor onder andere ontwikkelingslanden.



Na het zien van de video vroeg ik me af waarom ik in de Nederlandse media nog niets was tegengekomen over Hoff of zijn uitvinding, terwijl hij kennelijk lezingen houdt op een gerenommeerde internationale conferentie. Kan natuurlijk aan mij liggen, maar feit is dat we veel te weinig te koop lopen met onze briljante Nederlanders. We lijden nogal aan het niet-boven-het-maaiveld-syndroom en dat kunnen we ons eigenlijk niet veroorloven. Briljante Nederlanders zijn immers de rolmodellen voor onze jonge landgenoten.

Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Zo krijgen onze internationaal vermaarde DJ's best de nodige aandacht. Maar als het om wetenschappers, uitvinders, enterpreneurs of beeldend kunstenaars gaat, blijven de nationale media vaak akelig stil. Dus laat maar eens horen... welke briljante Nederlander krijgt volgens jou veel te weinig aandacht?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten